Change language

Flemming Mortensen

  • Mød en frivillig - Flemming Mortensen
Her kan du læse om Flemming Mortensen og hans oplevelse af Cph Volunteers.

Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?

Jeg gik lidt ufrivilligt på efterløn efter 35 år i kopi/print branchen, deraf de sidste 12 som underviser, så jeg sad på nettet og ledte efter tilbud på oplevelser, museer og andet da jeg faldt over muligheden for at deltage i halvmaraton som hjælper. Det lød spændende, så jeg meldte mig ind uden egentlig at tænke over hvad Cph Volunteers var. 
 

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?

Som sagt er jeg på efterløn så der er tid nok til at cykle. Jeg deltager i "Træd Til Danmark" blandt andet og elsker mine 2 cykler til vinter og sommer, går 5 km hver morgen for at holde mig i gang, plejer min altan som her i sommer har tomater, ærter, krydderurter og et æbletræ. Samtidig har jeg 2 børnebørn på 6 og 3 som også skal passes og besøges af farfar, jeg er rigtig glad for at læse og så roder jeg lidt med slægtsforskning som der nu pludselig er tid til.

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?

 

Min første opgave, at stå under uret på Københavns Hovedbanegård forud for halvmaraton uden at ane hvad man er gået ind til og ikke kende en sjæl og derefter møde mennesker fra Danmark, Japan, Spanien og hvad ved jeg. At få en makker og så ud i mylderet med rød jakke og et skilt hvor der står guide, møde masser af glade mennesker der spørger om alt mellem himmel og jord som man kan hjælpe med, også med humor og med en afslappet attitude. Jeg kom hjem fra den dag med et stort smil på ansigtet og en glæde indeni, og gik straks i gang med at finde ud af,  hvad Cph Volunteers egentlig var og hvad jeg ellers kunne tilmelde mig.

 
Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?

 

At møde nye mennesker som er positive, venlige, og samtidig er der et fantastisk mix af personer unge, ældre, danskere og udlændinge (forleden mødte jeg en pige fra Nepal, det havde man ikke lige regnet med).

At udføre en opgave som hjælper arrangøren med at gennemføre en event og de mange forskellige opgaver. Jeg har som sagt været guide ved halvmaraton, solgt indgangsbilletter ved en dankortautomat på Middelalder Marked med en kø så lang som Føtex i weekenden og med mange små børn, som fik et vikingestempel på hånden, som de synes var fantastisk. Har også pillet banen ned ved Warrior Dash, som var lidt hårdt.

Og overalt mødte man glade mennesker og det tager man med sig hjem og jeg er meget stolt af mine T-shirts som giver mulighed for at fortælle om Cph Volunteers. Samtidig føler jeg mig hjemme i disse opgaver. Det er jo det mit arbejde har gået ud på de sidste 12 år, hvor jeg har mødt og guidet nye mennesker hver eneste dag.